Ecolution lastbiler

Spar nemt 10-15% i brændstof eller mere med Scanias Ecolution koncept - uanset kørselsområde.

”Ecolution by Scania” består af fire indsatsområder: 

  1. Lastbilens specifikationer
  2. Skræddersyet serviceaftale (Maintenance+) med en række tillægseftersyn på områder, der har særlig betydning for brændstofforbruget. 
  3. Chaufførtræning
  4. Chaufførcoaching

Ved at fokusere på disse forskellige områder er det muligt at reducere brændstofforbruget mellem 10-15 % eller mere – uanset kørselsområde. En permanent brændstofbesparelse på 15-20 % gennem ”Ecolution by Scania” er ikke ualmindelig, hvilket for mange transportvirksomheder nemt kan omsættes til en besparelse på 50.000 kr. pr. lastbil pr. år. 

Konceptet omfatter en ”No cure, no pay”-garanti, hvor Scania refunderer kundens udgifter til de nødvendige abonnementer på overførsel af driftsdata samt chaufførcoachingen, såfremt den opnåede brændstofbesparelse ikke dækker udgifterne. Forudsætningen for Scanias ”No cure, no pay”-garanti er, at kundens chauffører deltager aktivt og positivt i arbejdet med at optimere deres kørestil, så der er en realistisk mulighed for at opnå den forventede brændstofbesparelse.

Konceptet starter med en brændstofoptimeret specifikation af lastbilen i forhold til dens anvendelsesområde. Det gælder f.eks. dæk med lav rullemodstand, montering af tag- og sidespoilere samt sideskørter for at forbedre aerodynamikken.  Ud over den brændstofoptimerede specifikation udarbejdes en skræddersyet serviceaftale  med betegnelsen Maintenance+. Heri indgår en række ekstra servicepunkter, der har særlig fokus på at reducere brændstofforbruget. 

I forbindelse med levering af en Ecolution-Scania skal chaufføren på kursus i brændstoføkonomisk kørselScanias "sorte boks" -Scania Communicator - indsamler og overfører trådløst  lastbilens driftsdata (bl.a.brændstofforbrug, tomgangstid, antal hårde opbremsninger, køretid med Cruise Control mv.) til en computer på kontoret, og på basis af disse data følges træningen op med  Driver Coaching. Her følger Scanias eksperter løbende med i, hvordan lastbilen betjenes.Via en personlig coach  bliver chaufføren løbende informeret om hans eller hendes kørestil, så eventuelle unoder kan rettes og brændstofforbruget yderligere reduceres.

Læs mere om Ecolution by Scania eller kontakt din salgskonsulent

Det siger vores kunder om Ecolution